Tapahtumat vuoden varrella

Kuohenmaassa kuntoillaan vuoden varrella monipuolisesti

Jumppa

Keskiviikkoisin kohotetaan kuntoa jumppaamalla Kuohenmaan koululla klo 19 alkaen. Kuntojumppa aloitetaan lyhyellä lämmittelyllä. Sykettä kohottavan aerobisen osuuden jälkeen on vuorossa lihaskunnon treenaaminen. Lopuksi vielä venytellään lihakset.

Puuhis-Kerho

Viikonloppuisin joko perjantaina tai lauantaina on kylän kouluikäisille lapsille Puuhis-kerho. Kerhossa mm. pelaillaan eri pelejä niin sisällä kuin ulkonakin. Talvella luistellaan ja pelataan jääkiekkoa. Kerhoa järjestetään yhdessä kyläyhdistyksen kanssa.

Lentopallo

Sunnuntaisin on lentopallon vuoro. Kesällä lentopalloa pelataan Kuohenmaan koulun kentällä klo 18. Talvikaudella pelit siirtyvät Liuksialan koululle. Vuoro alkaa klo 17.30.

Jääkiekko

Talvella pelataan koulun kaukalossa kerran viikossa aikuisten jääkiekkoa. Lapsilla (Puuhis-kerholla) on myös varattuna oma jääkiekkovuoro.

Kuohenmaan ladut

Alaosaston moottorikelkalla ylläpidetään latuverkkoa Kuohenmaasta Ohtolaan saakka. Kunnon lumitalvina saadaan ajettua myös yhteyslatu Valkeakosken latuverkkoon.

Urheilukoulu

Kesällä Kuohenmaan-Haapaniemen alaosasto järjestää lasten urheilukoulua. Viime vuosina urheilukoulussa on keskitytty pallopeleihin. Ohjelmassa on ollut pesäpalloa, jalkapalloa ja lentopalloa. Viime kesänä toteutettiin myös pyöräretki Apian uimarannalle Valkeakoskelle.

Yksittäiset tapahtumat

Talviliikuntapäivänä keskitytään hiihdon ja luistelun harjoitteluun. Ohjelmassa on ollut mäenlaskua, moottorikelkka-ajelua, pilkkimistä, makkaranpaistoa yms. Talvella järjestetään myös hiihtokilpailut ja laturetki, mikäli lumitilanne sallii.

Kesätapahtumaa vietetään heinäkuussa. Ohjelmassa on maastojuoksut, luontopolku ja erilaisia kenttäpelejä.

Halkohaavan hölkkä järjestetään syyskuun lopussa. Halkohaavan järvi kierretään joko juosten kävellen tai pyöräillen. Lenkin pituus on reilut yhdeksän kilometriä.

Uimahallireissuja on vuosittain tehty yhdestä kahteen. Viime vuosina uintireissut on toteutettu Kangasalan uimahallissa, Kuohussa.

Pikkujoulut kokoavat kyläläiset ohjelmalliseen iltaan marras-joulukuun taitteessa. Tilaisuudessa herkutellaan riisipuurolla, nautitaan ohjelmasta ja iloisesta yhdessä olosta ja vielä lopuksi kahvitellaan. Joulupukkikin on yleensä illan mittaan paikalla piipahtanut.